GUSTAF FRÖDING
Markus Hultcrantz släppte 2007 den kritikerrosade skivan Gustaf Fröding, med egna tonsättningar av den högaktuelle poeten.
“...inte sedan Torgny Björks folktonstolkningar har Frödings ord levandegjorts på ett så vackert och lyhört vis”, säger Gunnar Källström i Lira Magasin om Markus tonsättningar av Gustaf Frödings dikter. Det är enkelt, vemodigt, varmt och innerligt. Skimrande och oåtkomligt vackert. Även en eller annan av Torgny Björks och Mando Diaos tonsättningar kan tänkas slinka med. 1-3 musiker.

ALLAN EDWALL
Markus Hultcrantz sjunger Allan Edwalls visor i ett program med mycket kärlek, folklighet och humor. Välkänd som skådespelare men Allan Edwall är en av modern tids mest underskattade visdiktare. Kom och avgör själv huruvida hans visor bör omtalas i samma andetag som Evert Taubes och Cornelis Vreeswijks... eller ska det finnas en alldeles egen luft bara för Allan? 1-3 musiker.

VISOR PÅ ENGELSKA
Med berättarglädje, det melankoliskt vackra och den omhuldade innerligheten vävs nyskrivna texter fram, fast här är språket engelska.
"...to be honest he surprised us a lot with this nice CD that shows what he's capable of... his countryish melodies in the style of Ryan Adams or the other Scandinavian Christian Kjellvander". - Rootstime.be. 1-8 musiker

NÄR FARFAR VAR UNG (OCH DANSADE NAKEN)
En musikalisk resa genom tider som flytt. Med samtal, sång och musik formas en ömsint berättelse där både artist och publik bidrar med innehållet. Till slut når vi fram till den tid då både farfar och farmor var unga och dansade både uppklädda och nakna. Vi förflyttar oss tillbaka dit men också det dåvarande hit till oss. Nu och då liksom jag och ni (tillika ung som gammal) får mötas och den ljuva musik som uppstår i dessa möten blir den unika berättelse vi delar. Solo.

BOOK A SHOW (EMAIL) >>